Ajokortit

B-luokan opetus yhteen vaiheeseen 1.7.2018 lähtien

Aiemmin kolmivaiheinen henkilöauton kuljettajaopetus muuttui 1.7.2018 lähtien yksivaiheiseksi uuden ajokorttilain voimaantulon myötä. Kaikki pakollinen opetus on käytävä ennen ajokokeen suorittamista.
Kuljettajaopetuksen päätavoitteena on edistää oppilaan kehittymistä vastuulliseksi henkilöauton kuljettajaksi. Vastuullisuus liittyy turvallisuuteen, sosiaalisuuteen, ekologisuuteen ja haluun arvioida omaa toimintaa ja sen vaikutuksia.

Meillä ajotunneilla oppilas ajaa aina oikealla autolla, koska se antaa parhaimman käsityksen liikenteessä toimimisesta ja käymme myös liukkaankelin ajoharjoituksessa ajoharjoitteluradalla. Ainoastaan pimeän opetus käydään simulaattorilla.

Henkilöauton ajo-oikeuden saava on täyttänyt 18 vuotta, mutta kuljettajaopetuksen voi aloittaa 16-vuotiaana.

Henkilöautokurssi alkaen 990 euroa, pelkkä Riskien tunnistamiskoulutus esim. ajokortilliselle alkaen 218 euroa.

Sisältää:
– Ajo-opetuspaketti 10 ajotuntia (kaikki ajotunnit oikealla autolla)
– Riskien tunnistaminen – koulutus (pimeän opetus simulaattorilla, muu ajo-opetus oikealla autolla)
– Auton käyttämisen ensimmäisessä ajokokeessa
– Toimistopalvelut

Huom! Liikenteen perusteet (4 teoriatuntia) käytävä jos sinulla ei ole aikaisempaa ajo-oikeutta. (sisältyvät hintaan)

Lisäksi viranomaismaksut:
– ajokorttilupamaksu 20 tai 35 euroa
– teoria- ja ajokoe yhteensä 131 euroa
– liukkaan kelin ratamaksu 80 euroa.

Kauttamme myös ajokorttikoulutukset raskaisiin ajokorttiluokkiin. Kurssille osallistuvalla täytyy olla ennestään vähintään B-luokan ajo-oikeus. Soita 050-3891119 tai laita sähköpostia info@koulutusaalto.fi, niin räätälöimme sinulle haluamasi paketin.

AJOKORTIT:

C1, C1E, C, CE, D1, D